Over ons

 

Hoi! Leuk dat je komt kijken in onze webwinkel!

 

Wij zijn Silas en Ivanna. We zijn samen sinds 2012, wonen in Vlaardingen en hebben een dochtertje sinds 2019. Ook hebben we twee poezen, zes Afrikaanse reuzenslakken en een heleboel planten. Beiden vinden we het leuk om bezig te zijn met natuur in en rond het huis. Bijvoorbeeld: ons terrarium en aquarium inrichten, een moestuintje aanleggen, onze kamerplanten verzorgen, een kleine bijenkolonie houden, oesterzwammen kweken op koffiedik en ecosystemen bouwen in pot.

 

Ook vindt Ivanna het leuk om dingen uit de natuur in potjes te bewaren. Er staat een vitrinekast met allerlei rariteiten in onze woonkamer. Zo kwam ze op een dag in een conceptstore een mosbol in een potje tegen. Deze moest natuurlijk mee naar huis. Ze noemde hem: Forrest Bump.

Ivanna begon wat te lezen over de achtergrond van mosbollen en kwam erachter dat het houden hiervan een ware trend is in Japan. En dat het bolletje als een soort huisdier wordt gezien, dat geluk zou brengen en jarenlang in de familie blijft. Wat leuk!

 

Toen kwamen we op het idee om de mosbol ook in Nederland populair te maken. Het is een makkelijk te houden waterplant, die weinig verzorging nodig heeft en er grappig uitziet. Het is vooral belangrijk dat het ook leuk is om naar te kijken. We bedachten het concept van een miniatuur onderwaterwereld, welke een mooie en interessante blikvanger is in je interieur. Een ecosysteem in glazen pot is sinds een aantal jaar een interieurtrend, maar een waterbiotoop in pot is een volgens ons een nieuwe kijk op een beetje natuur in huis. Het leek ons leuk om daarbij meerdere varianten aan te bieden, zodat je zelf kunt kiezen hoe je kleine waterwereld eruit komt te zien. 

 

Het bezig zijn met het inrichten, en het ernaar kijken in je woonkamer of op je nachtkastje, geeft ons een heel ‘zen’ gevoel. We hopen dat jullie dit ook zo zullen ervaren!

 

Neem gerust een kijkje tussen de verschillende varianten, hopelijk zit er iets leuks voor je bij!

 

Silas en Ivanna